torsdag 27 augusti 2020

Äppeltider

 Nu har dagarna blivit lite kyligare. Vi håller oss sysselsatta med allehanda saker. Jag har också kommit igång med stavgång under ca. 30 min. Har fortfarande ont i knäet men men...Ska på röntgen i september.

Kjell har köpt fruktkvarn och press och gjort äppelmos och cider, spännande!

En liten mus hade fastnat och strypt sig! I nätkorgen! 

I förra veckan åt vi kräftor, svenska från Vänern. Goda, men det är det är inte mycket mat. 

I förrgår åkte vi till Fagersta. Lade solrosor på pappa och mammas gravsten och också på min käre kusin Benkos grav. Saknaden är stor!

Sedan en fin stund i Norr Morsjön tillsammans med Gunilla och Åke. Vi tog ett dopp i sjön! Underbart!!!

Till sist några foton på mina blommor i trädgården.

Kjell, äppelkungen, har gjort must och nu står 4 liter cider på jäsning.












söndag 2 augusti 2020

Redan augusti!

Nu är vi inne på den femte månaden av isolering på grund av pandemin! Den 11 mars var sista dagen för mig att gå på stan och i affärer! Det har gått rätt bra men hösten kommer att bli en utmaning.
Har sedan 28 mars haft ont i höger knä och lår. Äter Ibumtimin och Paracetamol tre ggr/dygn. Gör övningarna som jag lärde mig på artros skolan för tre år sedan. Var till en AT-läkare och hon skickade remiss till röntgen i Skövde. Jag ringde för att kolla om hon gjort det. Och visst, det hade hon MEN remissen gällde vänster knä!!! Och inte mitt högra som jag sökte för. Så jag var tvungen att kontakta min vårdcentral igen och be dem göra om och göra rätt. Vill komma till en ortoped för en riktig utredning, men i Sverige idag så fastnar man hos oerfarna "hopp-in" läkare som skyller allt på artros. Jaja,
 nog med gnäll!
Vädret har varierat under hela juli

Mina tomater är konstiga
Hundvakt en dag till Molly

Utblick över Vänern