måndag 3 oktober 2022

Hösten är här!

Nu har vi kommit in i oktober och träden börjar skifta färg. Jag älskar hösten med den friska luften och naturens vackra färger. Går nästan dagligen i skogen och njuter. Letar efter svamp men de lyser med sin frånvaro. Vi har kommit igång med vår kurs i italienska (onsdagar) och bridgen (måndagar och torsdagar). 

En nästan genomskinlig svamp, vacker.

många flugsvampar finns det. De är vackra att se på.

Nyinköpt till fönsterbrädan

 

tisdag 20 september 2022

September

Nu var det mycket länge sedan jag skrev något. Sommaren har passerat och vi är i mitten av september, min favoritmånad. Jag har varit hos barnbarnen vid skolstarten och förra veckan var jag i Finland. En fantastisk fin resa!
Lilly med nya cykeln på väg till skolan.

7-åringen på väg.

Vackra Mörtsjön - promenad runt den

Besök vid familjegraven i Karjalohja

Faster Greta

Besök hos faster Saga-
kusin Åke och syster Eila sitter bredvid

En eftermiddag i Helsingfors

Många skratt blir det alltid med kusinen.

Färjan hemåt Nådendal-Kapellskär

Födelsedagspresent av maken- en vacker glasvas

 

lördag 14 maj 2022

Bygget fortskrider

 

Tur med vädret har vi verkligen haft. När fönster och nästan alla brädor satts upp så kom det några regnskurar. Peter Z var här i fem dagar och var till stor hjälp. Han bodde i sin bekväma husbil.





Dr. Westerlunds hälsoblomma



tisdag 3 maj 2022

Påskbesök och byggnation

Tiden flyger fram. Äntligen vår! Härliga, soliga dagar medan nyheterna fylls av Rysslands aggression mot Ukraina och Väst. Usch!
Vi har kommit igång med utbygget av vår farstu. Nästa vecka kommer en kompis från Uppsala och hjälper till. Ska bli skönt för det är ibland väldig tungt att var hantlangare.
I påskas hade vi besök av barn och barnbarn, alltid lika trevligt.

Valter "on top of the world"

Lilly 

Lillys café i gamla lagårn, här har hon uteservering.


Nu ska vi få mer plats för förvaring.

 

lördag 5 mars 2022

Mycket orolig tid!!!!

 Vi är inne i mars och vädret har varit fantastiskt den senaste veckan. Solsken mest varje dag. Nätterna är kalla med flera minusgrader. Går mina dagliga promenader och försöker vara i solen för att få D-vitamin. Haft ryggont i tre veckor vilket är trist.

Oron för omvärlden gnager och jag får en klump i magen så fort man tänker på läget i Ukraina. Rysslands krig och Putins hotfulla agerande är skrämmande. Måtte vi inte få ett tredje världskrig. Usch, det är så förskräckligt.



Kjell kör snöslungan. Idag ligger hård skarsnö kvar och på sina ställen är det barmark.



torsdag 10 februari 2022

Restriktionerna upphävs!

Från och med igår så upphävs restriktionerna kring Pandemin. Nu måste alla ta eget ansvar och leva med Coviden. Smittan är fortsatt hög men klassas inte längre  som samhällsfarlig. Vi får hoppas att det kommer att gå bra. Vi har levt i isolering sedan nyår och det har känts jobbigt. Speciellt då man förstått att många levt som vanligt. Men igår så åkte vi faktiskt till affärerna. Handlade på apoteket och storhandlade på ICA. Nästa vecka kommer vi att spela bridge och vår italienska börja också.


Vårlikt både ute och inne idag.

Varukorgen börjar fyllas

Mina bäbisar - åtta paprikaplantor

Kjell kör hem ved

Ett stort träd från vår mark har fallit över grannens tomt. Kjell jobbar hårt med att rensa upp.

lördag 15 januari 2022

Nytt År!!!! 2022

 🙋

Gott nytt år!

Jag har inte haft någon inspiration att skriva i min blogg på jätte länge. Kanske för att jag inte tagit så många foton som jag brukar men också för att pandemin gjort att allt gått i stå på något sätt.

Vi befinner oss i karantän IGEN eftersom den nya varianten av Covid Omikron ökar med rasande fart. Nu har det varit två mycket annorlunda år. Jag hoppas verkligen att vi nu ser slutet på detta.


Längtar till den blomstertid som kommer .....................