tisdag 29 september 2015

Röd måne, glada gubbar och go baby

Vid fyratiden på måndag morgon var jag ute på balkongen och tog bild på den röda månen, fast här ser den mest gul ut.

Köpt en ny Samsung mobiltelefon. Min gamla hade fått in grus i maskineriet. Provar här kameran:
Peter och Kjell njuter av septembersolen.

Valter 5 månader. Man vill bara kraaaama!

söndag 27 september 2015

Hemtransport

I morse åkte vi ner till hamnen och hämtade hem masten till vår båt. Vi kommer troligtvis inte att sjösätta båten mer så det känns bra att även masten nu finns hemma i båtskjulet på tomten.
Det var lite vanskligt och som tur var fick vi hjälp av en morgontidig joggare att lyfta upp masten på biltaket. Jag orkade inte lyfta så högt och nådde ju inte heller.
Väl hemma hjälpte vår käre granne till.
Vädret har varit fantastiskt idag. Underbart! Har både gått med stavar och tagit en lång cykeltur. Ätit vegetariskt och badat bastu. Såååå sköööönt!

Ca. tio meter lång mast. Den sviktade en hel del under färden hem. 

Tog mindre trafikerade vägar hem.

onsdag 23 september 2015

Uppsala/Stockholm

Vi var iväg på en miniresa i fyra dagar. Fredagkväll var vi på konsert i Uppsalas nya konserthus och såg Sven-Bertil Taube med Gävle synfoniorkester. Det var mycket bra! Han är en fantastisk sångare och under kvällen berättade han om vänner som betytt mycket för honom, bl a Olle Adolfsson, Ulf Björling, Lars Forsell. Vi hade fina platser och kunde verkligen njuta av upplevelsen.




Konserthuset har en häftig arkitektur, men är väldigt märkligt. För att komma till nedre parkett fick vi gå i branta trappor ner. Jättebesvärligt för flera rörelsehindrade kunde vi se. 

På söndag åkte vi till Täby och firade bl a Nicolas 11-årsdag. På måndag åkte Kjell och jag in till Stockholm och tog en båttur runt Djurgården och åt lunch vid Östermalmshallen.

Ett härligt inslag i gatubilden.

Dramaten i bakgrunden

Lille Valter har blivit stark och rullar runt snabbt. Snart kryper han iväg.

Fin födelsedagsorkidé

söndag 13 september 2015

Havtorn och vindolmar

I år har vi fått rekordskörd av havtorn. Tyvärr har busken växt uppåt så vi måste ta stegar till hjälp. Grannarna visar upp god balans när de skördar.

Idag lagade jag vindolmar. Vinrankan har stora fina blad just nu. Lammfärs, bulgur, lök, vitlök och kryddor. Nästa gång ska jag nog krydda lite mer. Kanske vinbladen var lite för "mogna" de blev lite sega trots att jag kokade dem innan.