söndag 25 juni 2017

Midsommar

Hemma igen efter midsommarfirande på Lönsholmen vid Arkösund hos Miguels föräldrar. De har ett underbart ställe på en ö. Tyvärr var vattnet för kallt för bad men vi njöt av god mat och trevlig samvaro. Spelade kubb och boule. På ön växer det fullt av nattvioler som jag älskar. Som present hade vi med en fjärrstyrd liten segelbåt som Nicolas genast klarade av att segla från bryggan.
På hemvägen stannade vi till i Medevi Brunn och fikade. Testade även vattnet som smakade järn.

Underbar doft

Studsmattan monteras 

Nicolas hämtar segelbåten som kommit lite ur kurs

En egen skyddad hamn.

Sommarflickan Louisa

Stången rest

Lunchen uppdukad

Medevi Brunn



torsdag 15 juni 2017

Djurö

Igår besökte vi vänner på Brommösund. På förmiddagen for vi ut till Djurö. Där var så vackert och rofyllt. Inga andra båtar. Naturen påminde mycket om Stockholms skärgård där vi tillbringat många ljuvliga segelsemestrar.
På eftermiddag och kväll spelade vi bridge med pauser för mat och dryck. Mycket trevligt!
Deras fina lugna hamn.

Bekvämt att komma fram fort

Kjell och Bert

Fint! Tyvärr alltför kallt att bada.

Fina klipphällar


Snygga molnformationer

Cykelturer med kusinen

I år blev vår cykelsemester något annorlunda. Vi bodde hemma hos mig och cyklade "bara" 7 mil. Kära syster kunde inte vara med så många dagar och den dagen hon hade kunnat så regnade det. 
Kusin Annika och jag cyklade till Norrkvarn o Hajstorp fram och åter vilket blev 55 km. Sedan följande dag cyklade vi ca. 2 mil i närområdet. 
Konstverk i Norrkvarn

Fint sadelskydd som Annika virkat.

Slussning

Smakade utmärkt i solen efter 55 km

onsdag 7 juni 2017

6 juni

Nationaldagen firades med en låååång cykeltur. Vid elvatiden cyklade vi iväg mot Torsö och kära Gunvors stuga vid Bodaviken. Det blev fem mil totalt. Vi hade med matsäck som vi avnjöt på hennes inglasade terass. Här satt hon och njöt av utsikten. Hon fattas oss!!!!
Innan vi började trampandet hemåt så gjorde vi en fästingkoll och jag hade en pyttiliten fästing som kröp uppåt på benet, usch! Jag minns sen tidigare att det finns gott om fästingar på Torsö.
Hemfärden gick bra trots en mycket stark motvind. Det var lite läskigt att cykla över bron då man var rädd att vingla ut i körbanan. Tack och lov så var det inte så mycket trafik just då. Många befanns sig vid hembygdsgården för nationaldagsfirande. 
Jag var orolig för att inte klara cyklingen på grund av mitt onda knä, men det hela gick bra. 

Domkyrkan i Mariestad siktas i fjärran

Den största Rhododendron som jag skådat

Den ser så frodig och frisk ut.