tisdag 15 december 2020

Julen närmar sig .....

 Igår kom ett kärt julkort från faster Saga i Finland. Hon är så duktig att måla. En sötare snögubbe får man leta efter!!!!

Jag har börjat plocka fram några tomtar och idag ska vi faktiskt äta julskinka med rödbetssallad. Det vattnas i mun när jag tänker på det, mums!

Har gått min runda med stavar i ca. 45 minuter. Idag krånglade knäna så det blev lite jobbigt. Nu är det väl ingen idé att uppsöka vården för nu är det kris i Sveriges vårdapparat. Covid-19 sprider sig alltjämt och personalen är underbemannad och de stackare som jobbar får slita hårt.

Nu väntar vi ivrigt på att motvaccinet ska komma så att vi får slut på eländet.....



Igår fick vi några solstrålar efter flera veckors gråväder. Idag är det dystert igen.

Den här har det jobbigt nu när det är barmark. Vill ha SNÖ!


torsdag 3 december 2020

December redan ....

 Tiden rasar iväg. Tre veckor kvar till julafton!!! Det kommer att bli en mycket annorlunda jul för alla. Pandemin håller landet i järngrepp fortfarande. Myndigheterna uppmanar oss att bara umgås med dem som man bor tillsammans med.  Hoppet står nu till vaccinet, som är på väg. Storbritannien börjar vaccinera befolkningen nästa vecka. Men vi lär få vänta till januari/februari.






tisdag 20 oktober 2020

Oktoberaktiviteter

 Det har varit en fin tid med klar, fin luft och sol. Men idag regnar det så jag passar på att sätta in några minnesbilder. 

I söndags var goda vänner här. Efter en promenad så grillade vi Dillöburgare, inköpta på RekoRing. Jättegoda! Vi kunde sitta ute och njuta av de låga solstrålarna.
Kjell steker på murikkan

Den 15:e var jag till Falköping på magundersökning. Dagarna innan var jag tvungen att få i mig flera liter vätska. Usch, det var inte gott!!!

Min novemberkaktus, som jag köpte förra året har fått pyttesmå blomskott, så i november står den nog i blom!!!

Italienskan fortsätter men vi är bara med digitalt. Jag sitter ner vid min surfplatta och Kjell uppe vid datorn. Det fungerar bra. De är fem personer i klassrummet och vi är tre som är med på länk.

Pandemin har inte minskat, tyvärr. Jag hade hoppats att vi kunde träffa våra kära barn och barnbarn snart men det ser snarare ut som vi får vänta till nästa år. Det känns inte alls roligt. Tack och lov är inte någon av dem sjuka. 

fredag 2 oktober 2020

Oktober

 Nu är det länge sedan jag skrev något. September gick snabbt förbi och vi är  redan framme i oktober. Idag var det sommarkänsla ute, sol och mycket varmt. 

Oron över pandemin finns kvar. Folkhälsomyndigheternas uppmaningar till försiktighet finns kvar. Nu har USAs president testats positiv!!! 

Vi fortsätter vår karantän, undviker affärer etc.  Försöker motionera och hålla oss friska. Hjärngympa varje eftermiddag med bridge på nätet med goa vänner.

Försöker fortsätta odlingarna så länge det går. Köpt lysrör för att ge plantorna mer ljus.

Dessa två tittar jag på varje kväll och morgon. 

Utflykt till Granvik vid Vättern på min födelsedag


Födelsedagspresent 

Uppvaktning på morgonen

Chefen i Lisas trädgård

Lycka! Den här lilla kotten kilade över vår tomt en dag. Tyvärr har jag inte sett den
 någon mer gång.

torsdag 27 augusti 2020

Äppeltider

 Nu har dagarna blivit lite kyligare. Vi håller oss sysselsatta med allehanda saker. Jag har också kommit igång med stavgång under ca. 30 min. Har fortfarande ont i knäet men men...Ska på röntgen i september.

Kjell har köpt fruktkvarn och press och gjort äppelmos och cider, spännande!

En liten mus hade fastnat och strypt sig! I nätkorgen! 

I förra veckan åt vi kräftor, svenska från Vänern. Goda, men det är det är inte mycket mat. 

I förrgår åkte vi till Fagersta. Lade solrosor på pappa och mammas gravsten och också på min käre kusin Benkos grav. Saknaden är stor!

Sedan en fin stund i Norr Morsjön tillsammans med Gunilla och Åke. Vi tog ett dopp i sjön! Underbart!!!

Till sist några foton på mina blommor i trädgården.

Kjell, äppelkungen, har gjort must och nu står 4 liter cider på jäsning.












söndag 2 augusti 2020

Redan augusti!

Nu är vi inne på den femte månaden av isolering på grund av pandemin! Den 11 mars var sista dagen för mig att gå på stan och i affärer! Det har gått rätt bra men hösten kommer att bli en utmaning.
Har sedan 28 mars haft ont i höger knä och lår. Äter Ibumtimin och Paracetamol tre ggr/dygn. Gör övningarna som jag lärde mig på artros skolan för tre år sedan. Var till en AT-läkare och hon skickade remiss till röntgen i Skövde. Jag ringde för att kolla om hon gjort det. Och visst, det hade hon MEN remissen gällde vänster knä!!! Och inte mitt högra som jag sökte för. Så jag var tvungen att kontakta min vårdcentral igen och be dem göra om och göra rätt. Vill komma till en ortoped för en riktig utredning, men i Sverige idag så fastnar man hos oerfarna "hopp-in" läkare som skyller allt på artros. Jaja,
 nog med gnäll!
Vädret har varierat under hela juli

Mina tomater är konstiga
Hundvakt en dag till Molly

Utblick över Vänern

tisdag 21 juli 2020

Vackra Mariestad

Lägger ut några bilder från våra cykelturer under de senaste dagarna.
Kjell kommer ledande sin cykel i hamnen




måndag 20 juli 2020

Äntligen!

Har haft besök av Frank, Anna och barnbarnen. På grund av pandemin så bodde de på hotell och vi försökte hålla avstånd. Barnen hade kul med olika aktiviteter, målning, snickeri, bad och klättring i äppelträd.
De var på utflykter dagtid med besök i Lugnås kvarnstensgruva bl a.  Vi hade växlande väder sol men även störtskurar av regn.

Middag i Kolboda 

med oss på avstånd

Vackert med regndropparna på gräset






Målningar av barnen som vi satte upp. Jag har börjat odla kål, salat och spenat för skörd i höst.

lördag 11 juli 2020

Äntligen!!!

Ja! Efter en veckas väntan så kom då fåtöljen och pallen igår. Jag är nöjd för den är mycket bekväm att sitta i.
Vi har fått problem med getingar som byggt bo under trätrallen. Inte bra att ha dem så nära där vi fikar och äter. Kjell tog tag i det hela och vi hoppas de gett sig av och att en del dött.
Vädret har varit växlande, någon skur emellanåt.  Svalare, ca. 9 grader tidigt på morgonen men varmt när solen är framme.
Fortfarande värk i höger ben och knä, korta promenader i snigelfart.
Och på tal om sniglar så frodas mördarsniglarna nu, regn och lagom varmt. Har nog klippt ihjäl uppåt 600 den här säsongen!!!

Skönt!

Kjell dränker trassel i rödsprit och stoppar ned under trallen

Täcker sedan över med duk. Vi får kolla om några dagar ifall det varit lyckat.

Susanne och Magnus i sin husbil nere i hamnen.

Härligt att kunna plocka blommor på den egna täppan.