lördag 11 september 2021

Höstterminen börjat - Täby, Uppsala och Värmland

 Nu är vi inne i september. Sensommaren har varit vacker och vi har hunnit med en del sedan sist.

Vid skolstarten var jag en vecka i Täby. Cyklade varje dag med Lilly till skolan. Hon har bytt skola och den ligger längre bort. Det går bra att cykla men vissa passager är lite  besvärligare.

Kjell var domare i Uppsala samtidigt och sista dagen var jag också med i Skarholmen en stund. Fick en liten båttur i Susanna och Mattias motorbåt.

Ett besök i Karlstad och Sandgrund där vi beundrade Lars Lerins vackra tavlor. Så fantastiskt fina!!!

Idag öser regnet ned men det var länge sen ....

Fika utanför USS klubbhus tillsammans med Mattias föräldrar

Båten är en Aquador 26 - bekväm och fin


Franks familj i Vaxholm

Lilly i mitten vid uppropet på Ytterbyskolan klass 4 Musikklass.

Far och son på väg till Valters första dag i skolan (Nollan)

Första skoldagen


Jag har plockat massor av Karl Johan svamp, som jag torkat.

Lars Lerins verk - så fantastiska!


Fika på museet - Lerins man Junior köper in porslin på nätet. 

Picasso monumentet i Kristinehamn.
Vi åkte ut dit på hemvägen. Vi besökte även Alsters
herrgård.


söndag 8 augusti 2021

Augusti

Nu är det redan augusti. Tiden går så fort! Vi har efter en lång och torr period fått lagom med regn. Vi har hunnit med lite förnyelse i hemmet. Återbruk rättare sagt. På logen har i många år stått  en byrå och vi har haft en stor klumpig och opraktisk chiffonje i vardagsrummet. Nu fick de byta plats och efter ommålning så blev det riktigt bra. 

Vi har varit på båttur med vänner och för några dagar sedan var vi på en trevlig resa i Västmanland. Besökte Arboga, Fagersta, Norberg och Ängelsberg.

Före

Efter

Vänerskärgård



Arboga


Ängelsberg


Färja över till Oljeön i Ängelsberg




Besök på bruket som är ett Världskulturarv

Vår guide.


lördag 10 juli 2021

Regn, regn ..... men inget vatten!!!

Välkommet med regn efter många mycket varma och soliga dagar. Men ve och fasa! Igår morse när jag skulle sätta tappa upp vatten till frukostäggen så kom inget vatten i kranen. Jag är ensam för Kjell är på seglingsuppdrag. Fick rådet att stänga av pumpen och prova igen efter någon timme. Gjorde så och då kom det vatten. Skönt! Använde dock regnvatten, som jag kokade och hämtade "stadsvatten" i plastdunk på macken. Bäst att spara, tänkte jag. Går ju bra när man är bara en person.

I morse var det samma sak! Inget vatten! Stängde av pumpen och duschade ute i regnvatten, efter bastubad. Vi har fått rejält med regn under natten. I morgon kommer Kjell hem och fem personer till!!!! Barn och barnbarn. Rörmokaren får komma direkt måndagmorgon. Dags att ansluta oss till kommunens vattenledningar, kanske? En kostnad på över 100 tusen skulle jag tro.

 Från och med imorgon kommer vi att få vackra. soliga dagar igen. Och då får gästerna tvaga sig i sjön.

Vilda blommor som ska locka bin.


söndag 4 juli 2021

SOMMAR!

Sommar och vackert väder. Sedan midsommar är barnbarnen här. Vi är vaccinerade och livet ser åter ljust ut. De senaste dagarna har vi haft mycket varmt. 
En kväll när jag vattnade så dök denna rävunge upp. Några dagar senare hade han tre syskon med sig. Söta!






Sommarjobb. De tjänar 20 kronor per dag


Varmt men jag sprutar kallvatten ur trädgårdsslangen så det blir kul igen.

 







måndag 19 april 2021

Det ljusnar .....

 Äntligen så fick vi vår första dos vaccin! Dos två får vi den 27/5. Det känns jätteskönt. Vi måste fortsätta att vara försiktiga men nu ser vi slutet. Hoppas nu att alla kan få vaccin snarast. Det är oroande att pandemin har fått sådan spridning i Brasilien, Indien och snart över hela Afrika. 

Jag andas ut efter en tuff vecka med diet och fasta inför magscreeningen idag. Igår var det hemskt, jag fick bara dricka klar dryck och därtill 3 liter laxeringsvätska. Kl. 03 i natt drack jag ytterligare en liter. Det smakade illa men jag hade fått tipset att samtidigt suga på en halstablett. Kl 06.30 åkte vi till Falköpings sjukhus. Undersökningen tog drygt en timme och man avlägsnade fem små polyper, som nu skickas för analys.

Äggmackan med kaffe smakade ljuvligt i solskenet efteråt. Annars har vi jobbat mycket i trädgården. Kjell klyver ved men tyvärr fick han igår ett rejält ryggskott.

Vi försökte få tänt på vår kase för någon vecka sedan, men den var nog för torr och gles. Nu är det alldeles för torrt i marken så vi får vänta.

Besök hos Lisas trädgård

Hennes Gardenia

Ett vackert foto över Vänerns vatten taget av en för mig okänd kvinna på Torsö

Äntligen är 1500 bitars pusslet färdigt!!!

Fiffigt sätt att spara mycket regnvatten.

Jag har beställt en pump för regnvattentunnor på nätet. Får se om den fungerar bra. Jag får den troligtvis i veckan.


lördag 27 mars 2021

I väntan ....

 

I väntan på mycket! Först och främst är det ju självklart vaccineringen mot Covid som vi väntar på. Före jul så såg det så bra ut. Jag trodde i min enfald att vi skulle ha fått våra sprutor i januari/februari, men det dröjer. 
Vi väntar på att få träffa våra barn och barnbarn. Pratade med Valter (snart 6 år) idag och han sa "Jag längtar jättemycket efter dig!" Jag fällde en liten tår. Hoppas att vi snart kan ses!

Vi väntar på värmen. Våren är här men det är fortfarande lite kyligt i vinden.

Mitt 1500 bitars pussel

Jag har i dagsläget ca. 150 bitar kvar. De svåraste bitarna, bara himmel och hav.

I onsdags hade vi kursavslutning på italienskan, Vi har i två terminer träffats "on-line". Det har fungerat riktigt bra, men till hösten hoppas vi kunna träffas i kurslokalen.

Varje dag sedan juli så spelar vi bridge på nätet, Vi spelar mot ett par här i stan, ett par i Skövde på tisdagskvällar och oftast mot goda vänner i Uppsala. Jätteroligt!

Vackra tulpaner (från ICA). Tyvärr kan vi inte ha egna tulpaner i odlingarna för här går 3-4 rådjur varje dag och äter av allt som går.


lördag 20 februari 2021

Sista februariveckan

Vi har bara en vecka kvar på februari och vi väntar på VACCIN! Jag var optimistisk i december och trodde att vi skulle få vaccin i början av månaden men det dröjer. Det går ingen nöd på oss, vi har vant oss och lever ett bra liv. Men smittspridningen måste stoppas snabbt nu. Flera mutationer av viruset finns i landet och det känns inte alls bra.

Vi hade fin vinter i ca. två veckor men nu slaskar det och är grått och trist.

Kjell i sitt skidspår på gärdet 

Jag har tagit mig an ett 1500-bitars pussel

Motivet är så sött

Sådde paprika i januari och igår flyttade jag över dem till större krukor.
 "Mina små älsklingar" kallar jag dem och pratar med dem varje dag.