måndag 2 juli 2012

RECEPT


Rödbetsbiffar (8-10 st)

3 stora rödbetor

1 stor potatis

1 liten gul lök

2 tsk potatismjöl

1,5 msk vatten

Ströbröd

Salt och peppar

Rapsolja

·        Skala och riv rödbetor och potatis grovt. Hacka löken fint.

·        Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca ¾ dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar.

·        Ställ på kylning i en kvart så ströbrödet får suga upp en del av vätskan.

·        Forma biffar, vänd i ströbrödet och stek i rapsolja på medelhög värme i några minuter på var sida.

Gräddig pepparsås

1 tsk krossad peppar (rosé, svart, grön, vit …)

2,5 dl (havre) grädde

1 msk tomatpuré

1/2 grönsaksbuljong

2 msk rött vin

·        Blanda allt och låt koka i ca 5 minuter.



Serveras med kokt potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar