Rödbetsbiffar (8-10 st)
3 stora rödbetor
1 stor potatis
1 liten gul lök
2 tsk potatismjöl
1,5 msk vatten
Ströbröd
Salt och peppar
Rapsolja
· Skala och riv rödbetor och potatis grovt. Hacka löken fint.
· Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll på ca ¾ dl ströbröd. Smaka av med salt och peppar.
· Ställ på kylning i en kvart så ströbrödet får suga upp en del av vätskan.
· Forma biffar, vänd i ströbrödet och stek i rapsolja på medelhög värme i några minuter på var sida.
Gräddig pepparsås
1 tsk krossad peppar (rosé, svart, grön, vit …)
2,5 dl (havre) grädde
1 msk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljong
2 msk rött vin
· Blanda allt och låt koka i ca 5 minuter.
Serveras med kokt potatis.
måndag 2 juli 2012
RECEPT
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar