söndag 30 september 2012

Köpenhamn (nästan hemma)

Hotellet i Celle var helt OK. Sov mycket bra, fast väcktes vid 4.30 av ett glatt gäng gäster som som kom hem, somnade dock om snabbt.
Efter frukost tog vi en promenad i solskenet. Kl. 11.56 avgick vårt tåg norrut, byte i  Hamburg. 45 min. färja mellan Rödby-Puttgarden, tog räkmacka och en Tuborg därtill.
Framme 18.30 i Köpenhamn. Ett surrealistiskt hotell, ingen reception utan vi fick använda koder vi fått på mail. Allt funkar dock bra. Rummet pyttilitet, men det finns kylskåp och vattenkokare så vi gick ut och köpte grejer till frukost.
Kvällsmaten blev asiatisk, kyckling med curry o kokosmjölk, på restauranten vägg i vägg.
I morgon bär det av hemåt





lördag 29 september 2012

Celle

Anlände vid  ca 20.15 till hotellet 9 3/4(Neun dreiviertel). Ett gammalt, slitet hotell. Mannen i receptionen var mycket trevlig och hjäpsam. Rummet  var ok, men inredningen från 70-talet.
Vi gick till ett fint värdhus och åt sen middag. Kjell tog Currywurst med Pommes och jag åt lammkorv med bulgur, därtill öl.
Lugn natt, sov bra.
Frukost på ett Bäckerei mitt emot hotellet. Sedan promenad i gamla stan. Celle är en jättefin gammal stad med en massa fina hus.
Kl 13 började hingstparaden på Landgestuet Celle. En helt fantastisk uppvisning med helt underbara hästar. Filmade en hel del.
Hela föreställningen tog 4 timmar! Jättehäftigt! Stallarna stod öppna så man kunde gå in och klappa hästarna.
Kvällsmaten blev grilltallrik på en grekisk sylta mitt emot hotellet.










fredag 28 september 2012

På väg norrut - Dijon - Basel - Hannover - Celle

En lång resdag. Hade gott om tid på morgonen, promenerade till stationen (5 min) och satte oss på en uteservering i solen. Tåget till Basel avgick 10.01. Snabbtåg, ibland i 320 km i timmen,  fräscht och bekvämt





I Basel åt vi lunch, Eglifilet (småfisk som friterats). Restauranten på stationen var härligt gammaldags, stilfull.














torsdag 27 september 2012

Dijon

Lämnade Menton 9.20. Mireille och Pedro följde oss till stationen. Vi har haft mycket trevliga dagar tillsammans med dem och det har varit så fint att få bo i deras mysiga extralägenhet. Nu har hela vår familj varit där.
Menton visade upp sin vackraste sida med flödande sol, doften av nybakt bröd, havets turkosa vågor.....såååå vackert!
Tåg längs rivieran och norrut längs Rhone dalen, fantastiskt vackert. Tågen var TGV med toppfart 320 km/h.
Framme i Dijon kl 17.40, hotel de Paris ligger ca. 5 min. från stationen och rummet mycket fräscht.
Nu ska vi ut och äta mat!









Här hade jag tänkt lägga in några foton, men det strular med överföringen från mobilen.
Vi gick till en restaurang i direkt anknytning till ett annat hotell i närheten och där åt vi Kjells efterlängtade boeuf bourgignonne (osäker på stavningen), i princip kalops. MEN mycket godare, Kjell tog kokt potatis till och jag pasta, som det stod på menyn.
Tidigt i säng, i morgon bär det av norrut. Basel, Hannover, Celle.
God natt!   :

onsdag 26 september 2012

Menton dag 4

Sista dagen i Menton, i morgon bär det av norrut.
På förmiddagen promenerade vi utefter kusten till Italien! Det låter ju långt, men tog kanske 45 minuter. Hemåt gick vi längre upp på Boulevard de Garvan. Gick in i en olivträdspark, vackert och svalt att sitta där.
Klappade alla yorkshire terrier vi såg. Det är absolut den mest populära rasen här på rivieran.
Handlade lite på hemvägen och gick hem och fikade.










tisdag 25 september 2012

Dagstur till Nice

I dag tog vi tåget till Nice tillsammans med Mireille och Pedro. Himlen såg hotfull ut men det blev en vacker, varm dag. Fick en fin visning av staden. Först till gamla hamnen, där låg många stora lyxbåtar. Sedan kaffe på Garibaldi torget, fint restaurerade gamla byggnader runtom.  Därefter gick vi genom gamla stan, trånga gränder. Massor av intressanta butiker. Fantastiskt med köttdiskarna, vilket utbud!
Lunch vid marknadstorget, Kjell åt sjötunga och vi andra tog musslor, allt jättegott!
Vid 17-tiden var vi hemma igen, rätt trötta.
Det blev siesta direkt och sedan en kopp kaffe och svensk tv; svtplay.










måndag 24 september 2012

Menton fler bilder

Mulen förmiddag -  vacker kväll. Avnjuter ett glas vin utefter strandpromenaden med Mireille och Pedro.




Menton dag 3

En mer mulen dag. Vid 10 drack vi kaffe nere hos Mireille och Pedro. Därefter tog vi en kort promenad runt bastionen och hamnen.
Sedan gick vi på stan och oh!  vad mycket fint man skulle vilja köpa och ta hem, kanske tur att väskorna inte rymmer mer.
Slöade "hemma" mitt på dan och fick uppleva världens häftiga åskväder. Men vid 13.30 bröt solen igenom och det vackra vädret var tillbaka.
Lagade mat hemma, lammkotletter, jättegott. Sedan tog vi en ca. 1,5 h promenad och fotade lite till. Vi gick in i kyrkan och gick i de gamla, vackra gränderna.
Därefter bad, men det var inte lika behagligt eftersom det flöt en massa skräp i havet, löv etc. Vackert väder igen!!

 












söndag 23 september 2012

Menton dag 2

Vilken lyx att ha en hel lägenhet till sitt förfogande. Var uppe mitt i  natten och körde i gång ännu en maskin tvätt. När vi ätit frukost hade all tvätt som hängt på strecket torkat och jag kunde hänga upp det nya.
Handlade i saluhallen, jättefina varor.I kväll  blir det lammkotlett.
Vid 11 började vår vandring till Monaco. Mycket varmt! Vi drack kaffe och åt glass på ett ställe, men annars bara det vatten vi hade med oss.
Ute i havet låg lyxbåtar av alla de sorter. Det tog oss ca. 2,5h dit, men då var vi hungriga så det blev tåget tillbaka direkt.
Hade tänkt gå runt i Monaco, men det var så långt till centrum.







Åt jättegod lunch efter strandpromenaden i Menton i stället. Sedan hem, böt till baddräkt och sedan bad i havet, helt underbart!!! Duschade av saltvattnet på stranden.Siesta...