fredag 21 september 2012

Levanto dag 3

Åter en underbart vacker dag, lite friskare i luften men varmt och soligt.
Tog tåget en station bort till Monterosso där vi började vår 3,5 timmes vandring.
Började dock med kaffe och kaka på mysigt inrett cafe. De förstod ingen engelska men vi kunde faktiskt kommunicera staplande på italienska, fick vägbeskrivning och veta att babyn i magen skulle födas i december.
Sedan en tuff stigning 350 m upp, höga trappor och stenbumlingar. Högst upp rastade vi vid en gammal borg St. Antonio, där gick förut gränsen mellan Levanto och Monterosso.
En fantastisk utsikt över alla fem byarna, le cinque terre och långt ut i havet skymtade man Korsi
Sedan en något lättarvandring, nerför men inte så brant utan långa stycken var det jämnt.
Vi stötte ihop med 54 fjortisar, bara killar, som var på skolutflykt. De förstod ingen engelska utan ropade på sin lä Hon kom, vild i blicken, och frågde "what's the matter", hon trodde väl att killarna misskött sig. När hon berättat att det var 54 tillade hon: and there are too many boys"! Stackars sate, hon hade flera vuxna med, tack och lov. Och då njöt vi ännu mer av livet just nu! Ha, ha!
Väl nere i Levanto åt vi god lunch på en uteservering. Kom i samspråk med ett amerikanskt par från St. Louis. Han fd lärare i spanska, mycket trevliga. Efter ett tag kom ett ungt australieniskt par och de hängde på i samtalet. De hade alla läst Stieg Larsson och sett filmerna. De tyckte definitivt att den svenska filmen var bäst.
Sedan bad i det ljusblåa vattnet, härligt!
På kvällen åt vi jättegod mat, musslor med spaghetti och sallad, på Le Muscoa.
I morgon kl. 11 åker vi till Menton i Frankrike.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar